Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Om å være og å skape. Fra 16. august 2016

Innlegg fra før desember 2022
Om å være og å skape. Fra 16. august 2016

En ny høst med oppstart av våre vanlige aktiviteter. Hva ønsker du å ta med deg utover høsten? Hva kan bli liggende igjen? Er det rom for, eller tid for noe nytt? Noen ganger blir det å ta vare på individuelle behov sett på som egoistisk, noe som ikke bygger fellesskapet, og ja, noen ganger er det gjerne også det som er motivet. Men hva er det vi bringer med oss inn i fellesskapet? En kvinnelig klient som var mer en gjennomsnittet engasjert i kvinnesak og viktige samfunnspørsmål, var kritisk til hele den greia med «meditasjon og sånn». «Det blir ikke fred i verden av å sitte på en stol med lukkede øyne». Dersom det var beskrivende for meditasjon, så hadde hun kanskje rett. Men når vi tar en avgjørelse, hvilke grunnlag tar vi den ut fra? Når vi svarer våre nærmeste? Påvirker ikke de opplevelser vi har av hva det vil si å være et menneske, de valgene vi tar både i vårt private liv, men også i forhold til f.eks. naturvern? Når vi mediterer lærer vi bl.a. å legge merke til ting både i oss selv og rundt oss. Og når vi legger merke til ting, blir vi klar over at vi har et valg. Meditasjon sittende i ro, er noe som legger grunnlag for en større tilstedeværelse også når vi er i aktivitet, og når vi er sammen med andre.

I vår var jeg så heldig å få være med på opptakene til et kunstprosjekt; «The magic of seven».
7 kvinner fra 7 ulike kontinent forlater sine hjem og legger ut på reise. De samles til et syngende ritual ute i skogen, rundt et vann. De utfører en kollektiv øvelse for å frigjøre seg fra en gammel kultur med maskulin dominans. Hva kan vi, hver enkelt av oss gjøre for å skape mer balanse mellom det feminine og det maskuline inni oss, og dermed rundt oss? Hvor går din reise? Hva har du med i din bagasje? Når du kan være med det som er, når du er «mindful», hva skapes da?

Vi reiser i samlet flokk. Vi bidrar på hver vår måte. Vi synger med vår individuelle stemme. Noen ganger trenger vi en hånd. Andre ganger kan vi strekke en hånd ut til et medmenneske. Jeg er glad for å være med på et skapende samspill både i møter med enkeltmennesker og de gruppene jeg leder. Du er velkommen til å være med.

The Magic of seven åpner fredag 19.august i Stiftelsen 3,14 sine lokaler og står til litt ut i oktober.
Takk til Gitte Sætre for invitasjonen til å være med i dette spennende prosjektet.

Kursprogrammet for høsten er ikke helt klart enda. I løpet av de kommende dagene vil det komme både flere helgekurs og kvelder. Ta gjerne kontakt om det er noe spesielt du ser etter.

Kolonne

 Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn